Pedagogisk idé
Vår pedagogiska undervisning utgår från ett upplevelsebaserat arbetssätt. Lärandet grundar sig i våra fyra S som är skratt, social kompetens, självständighet och samarbete. Detta genom att samarbeta, fungera i grupp, lära sig att ta ansvar, fysisk aktivitet samt lusten att lära på ett roligt och lustfyllt sätt där fantasin och kreativiteten utmanas och utvecklas. Undervisningen följer även kraven och riktlinjerna bland annat utifrån skollagen, Läroplan för förskolan (Lpfö 18) samt FN:s barnkonventionen.
Barnens nyfikenhet och upptäckarglädje är stor och ska ges stort utrymme i vår vardag och utbildning. Det ska vara roligt och stimulerande på förskolan och barnen ska under hela deras tid hos oss ges utmaningar utifrån deras egen nivå på lek och lärande.
Alla barn ska ges en tillit till dennes egen förmåga och ges tid och möjlighet att prova själva och visa på sin kunskap. Genom att själva få prova på ökar barnen sin egen insikt och självförtroende vilket är en viktig förutsättning för att känna trygghet och lita på sin egen förmåga. Barnens trygghet ger oss grundförutsättningen för det livslånga lärandet.
Dokumentation och reflektion är viktiga redskap för att följa upp, utvärdera och planera den pedagogiska utbildningen. Vi pedagoger dokumenterar för att synliggöra och förstå var barnet befinner sig i sitt lärande och i sin utveckling. Detta arbete är viktigt för det enskilda barnet och gruppen samt för utbildningen.
Ett nära samarbete med vårdnadshavare är viktigt för att kunna ge den bästa utbildningen för varje barn. Under åren på förskolan möts pedagoger, vårdnadshavare och barn i utvecklande samtal för att följa barnets lärande och utveckling.
Våra värdeord: Samarbete Självständighet Skratt Social kompetens.